2012 m. gruodžio 27 d., ketvirtadienis

Marokietiški sviestiniai sausainiai su sezamo sėklomis


  • 4 puodeliai (550 g) miltų
  • ½ arb.š. druskos
  • 2 puodeliai (460 g) sviesto, minkšto
  • 2 puodeliai (400 g) cukraus
  • 2 kiaušiniai
  • 1 kiaušinio trynys
  • 200 g sezamo sėklų
  • 1 kiaušinio baltymas, išplaktas


  •  Įkaitinti orkaitę iki 180 C temperatūros.
  •  Sumaišyti miltus su druska, atidėti į šalį.
  •  Kitame dubenyje minkštą sviestą išplakti su cukrumi iki purumo.
  •  Įmaišyti du kiaušinius ir vieną kiaušinio trynį.
  •  Įmaišyti miltų mišinį – turi gautis lipni, tvirta tešla.
  •  Suberti sezamo sėklas ir gerai išmaišyti.
  •  Imti po nedidelį gabalėlį tešlos, tarp delnų suformuoti kamuolėlius ir išdėlioti juos ant kepimo popieriumi ištiestų skardų. Tarp sausainių palikti tarpus.
  •  Išdėliotus kamuolėlius paspausti delnu, kad “susiplotų” į apvalius, nelabai storus sausainius.
  •  Sausainių viršų patepti išplaktu kiaušinio baltymu.
  •  Kepti 8 – 10 minučių. Atvėsinti ant grotelių.
Skanaus!



Šaltinis: Saulėta virtuvė 






Komentarų nėra:

Rašyti komentarą