2012 m. gruodžio 11 d., antradienis

Cukinijų blynai


  • 2 vidutinio dydžio cukinijos
  • 300 g varškės
  • 4 kiaušiniai
  • 4 kupini šaukštai miltų
  • 1 sauja smulkintų šviežių krapų
  • druskos, juodųjų pipirų
  • aliejaus kepti
  • 150 g plonai pjaustytos rūkytos lašišos


  • Cukinijas nuplauname, nupjauname galus ir sutarkuojame stambia tarka (burokine liaudiškai vadinama)
  • Į cukinijų tarkius įtrupiname varškę ir įmušame kiaušinius. Viską gerai išmaišome, šakute sutrupiname stambius varškės gumulus. Įberiame miltų ir dar kartą pamaišome.
  • Tada į masę įberiame saują smulkintų krapų, nepagalime druskos ir, jei norime šiek tiek pipirų. Išmaišome.
  • Į įkaitintą keptuvę su aliejumi dedame šaukštą cukinijų masės, ant blyno tiesiame gabalėlį lašišos ir ją uždengiame šaukštu tešlos. Blyną paplojame, kad nebūtų labai išsipūtęs kaip koks kalnas. Kepame iš kiekvienos pusės po maždaug 5 minutes, kol apskrus. Jei norisi daugiau lašišos ir jos yra likę, ant iškepto blyno galima dar uždėti. Valgyti pabarstytus krapais, su grietine.


Šaltinis: Knyga "Beato virtuvės"






Komentarų nėra:

Rašyti komentarą