2013 m. sausio 1 d., antradienis

Pepparkakor sausainiai




  • 150 g. melasos sirupo arba klevų sirupo
  • 110 g. sviesto
  • 70 g. rudojo cukraus
  • 375 g. kvietinių miltų
  • 1 didelio kiaušinio
  • 1/2 a. šaukštelio cinamono
  • 1 a. šaukštelio malto imbiero
  • 1/4 a. šaukštelio kepimo miltelių
  • 1/4 a. šaukštelio maltų gvazdikėlių
  • 1/4 a. šaukštelio druskos

  • Nedideliam puodelyje pašildyti melasą, sviestą, cukrų ir prieskonius, kad sviestas išsilydytų. Nukelti nuo ugnies ir palikti apie 30 min. kad pravėstų.
  • Didesniam dubenyje sumaišyti persijotus miltus, kepimo miltelius bei druską. Viduriukyje padaryti duobutę, įmusši kiaušinį ir supilti paruoštą melasos, sviesto, prieskonių masę. Viską gerai išmaišyti, suformuoti rutulį, apvynioti maistine plėvele bei padėti 2 val. į šaldytuvą, kad tešla atvėstų. Jei tešla bus labai lipni maišykite mikseriu, bet man gerai maišėsi ir rankomis. Nedėkite daugiau miltų, kad nesukietinti tešlos, atvėsusi tešla lengviau formuosis.
  • Atpjaunant po nedidelį gabalėlį tešlos labai plonai iškočioti, išspausti formelių pagalba norimos formos meduoliukus bei dėti į miltais pabarstyta arba kepimo popieriumi išklotą skardą.
  • Jei naudosite didesnes formeles, patarčiau tešlą kočioti ant kepimo skardos, kad nereikėtų perkepinėti meduolio, nes jis gali plyšti ir deformuotis.
  • Paruoštus meduolius dėkite į įkaitintą iki 175°C orkaitę ir kepkite apie 8 min. Laikas priklauso nuo meduoliukų storio.

Šaltinis: Neringos blogas







Komentarų nėra:

Rašyti komentarą