2012 m. gruodžio 4 d., antradienis

Kiaušinių ir sūrio sufilė



  • 160g švelnaus fermentinio sūrio
  • 350ml pieno
  • 4 kiaušiniai
  • 60g sviesto
  • sviesto formelėms tepti
  • 60g miltų
  • miltų formelėms pabarstyti
  • malto muskato
  • maltų baltųjų pipirų
  • druskos 

  • Miltus nusijokite. Sūrį smulkiai sutarkuokite ir sumaišykite su prieskoniais. Kiaušinių trynius atskirkite nuo baltymų. Baltymus padėkite šaltai. Suflė formeles ištepkite sviestu ir pabarstykite miltais. Sviestą išlydykite, berkite miltus ir, nuolat maišydami, kepinkite, kol miltai pagels ir įgaus riešutų kvapą bei skonį.
  • Pieną pakaitinkite iki virimo, tada plona srovele pilkite į kepintus miltus ir maišykite, kol pasidarys vientisa masė. Jei plaksite elektriniu plaktuvu, nustatykite mažiausią greitį. Maišydami kaitinkite, kol lydinys sutirštės.
  • Indą nukaiskite. Plakdami elektriniu plaktuvu, po truputį įmaišykite sūrį su prieskoniais. Tada viską ataušinkite ir po vieną įmaišykite kiaušinių trynius.
  • Kiaušinių baltymus su trupučiu druskos  išplakite iki standžių putų. Pusę jų sudėkite į sufė masę ir švelniai, bet kruopščiai išmaišykite.
  • Suflė formeles iki pusės prikrėskite sūrio ir trynių mišinio (dėkite ne daugiau kaip pusę formelės, nes kepdama suflė pūsis ir kils), o ant viršaus sukraukite likusių baltymų plakinį.
  • Suflė šaukite į iki 180 °C įkaitintą orkaitę ir kepkite 20-25 minutes. Tiekite tuoj pat.

Šaltinis: Knyga "Kiaušinių valgiai"






Komentarų nėra:

Rašyti komentarą