2013 m. gegužės 1 d., trečiadienis

Sausainiai su šokolado gabalėliais


  • 280 g miltų,
  • ½ šaukštelio kepimo miltelių
  • ½ šaukštelio druskos
  • 160 g sviesto
  • 180 g cukraus
  • 2 šaukštelių sirupo
  • 1 pakelio vanilinio cukraus 
  • 1 kiaušinio
  • 180 g juodojo šokolado
  • 110 g migdolų lapelių arba kapotų riešutų (nebūtinai)


  • Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių temperatūros. Skardą išklokite kepimo popieriumi.
  • Į dubenį suberkite miltus, kepimo miltelius, druską ir išmaišykite šluotele.
  • Kitame dubenyje ištrinkite sviestą su cukrumi, sirupu bei vaniliniu cukrumi. Įmaišykite kiaušinį, suberkite miltus ir išminkykite tešlą. Suberkite sutrupintą šokoladą bei migdolus ir atsargiai įmaišykite šaukštu į tešlą.
  • Šaukšteliu kabinkite apie 3–4 cm dydžio tešlos rutulėlius ir sudėkite juos ant skardos maždaug 5 cm atstumu vieną nuo kito.
  • Kepkite 8–10 minučių.

Šaltinis: alfa.lt







2 komentarai: