2012 m. rugsėjo 30 d., sekmadienis

Žurnalas Virtuvė






Šokoladinis tortas su likerio kremu

Tortui: 150 g miltų, 2 nepilni šaukšteliai džiovintų mielių, 125 g sviesto, 2 nepilni šauktai kakavos, 200 g cukraus, 2 kiaušiniai, žiupsnelis druskos, 3 šaukštai pieno, 1/2 pakelio vanilinio cukraus.

Kremui: stiklinė miltinio cukraus, nepilnas šaukštas kakavos, 4 šaukštai tirpinto sviesto, šaukštelis maltos kavos, 5 šaukštai likerio "Poema Creme", 3 šaukštai pieno, šaukštelis vanilinio cukraus.

Papuošimui: trešnės, šokoladai, pabarstukai "Sidabriniai žirneliai".

  Sviestą su kakava, cukrumi ir vaniliniu cukrumi gerai išsukti. Maišant sudėti kiaušinius, miltus, džiovintas mieles, druską ir pabaigoje supilti pieną. Tešlą sukrėsti į sviestu išteptą formą ir kepti vidutinio karštumo orkaitėje 40-45 min. 
  Visus kremui skirtus produktus sumaišyti ir išplakti. Juo pertepti atvėsusį tortą. Viršų papuošti trešnėmis, šokoladais, pabarstukais.





1 komentaras:

  1. kremas labai skaniai skamba.. O patį tortą taip pat kremu padengėt ar tik pertepėt?

    AtsakytiPanaikinti