2012 m. rugsėjo 6 d., ketvirtadienis

Mėlynių pyragas





  • 3 kiaušinių
  • 3/4 stiklinės cukraus
  • 1,5 a. š. vanilinio cukraus
  • 1/2 stiklinės rapsų ar saulėgrąžų aliejaus
  • 1 stiklinės miltų
  • 1 a.š. kepimo miltelių
  • 2 stiklinės mėlynių

  • Kiaušinius išplakite iki purumo su cukrumi ir vaniliniu cukrumi, kai masė bus piuri ir šviesi palaipsniui supilkite aliejų.
  • Miltus persijokite su kepimo milteliais. Sumažinkite mikserio greitį ir palaipsniui į kiaušinių masę suberkite miltus.
  • Tortinę išklokite kepimo popieriumi. Supilkite masę. Ant viršaus suberkite mėlynes.
  • Pyragą dėkite į įkaitintą iki 180 °C orkaitę ir kepkite apie 40 minutes.
  • Atvėsusį pyragą galite pabarstyti cukraus pudra.


Šaltinis: Neringos blogas




Komentarų nėra:

Rašyti komentarą