2012 m. spalio 29 d., pirmadienis

Vyniotinis su obuolių tyre



Desertui reikės:
3 kiaušinių
150 gr. cukraus
2 v.š. pieno
200 gr. miltų
1 a.š. kepimo miltelių

Obuolių tyrei:
3 vidutinio dydžio obuolių
3 a.š. rudojo cukraus

Pirmiausia reikia įkaitinti orkaitę iki 250 laipsnių karščio.

 Išplakite kiaušinius su cukrumi iki purumo. Supilkite pieną ir sumaišykite. Sumaišyti persijotus miltus su kepimo milteliais ir supilkite į kiaušinio masę. Išklokite kepimo formą kepimo popieriumi ir išpilkite joje tešlą lygiu sluoksniu. Tešlą išlyginame per visą kepimo formą. Įdėkite į orkaitę 5 minutėms. O tuo tarpu obuolius nulipkite, išimti sėklas, sudėti į trintuvą, ir dėti 3 arbatinius šaukštelius rudojo cukraus. Išimkite iš orkaitės ir lygiai apibarstykite dviem šaukštais cukraus. Paklokite ant stalo panašaus dydžio kepimo popieriaus lapą ir padėkite ant jo apverstą iškeptą lakštą. Švelniai nuimkite kepimo popierių ir kepinio paviršių sutepkite lygiu obuolių tyre. Greitai suvyniokite vyniotinį ir palikite atvėsti. Galima pabarstyti cukraus pudrą. Pjaustykite 1,5 - 2 cm riekelėmis prieš pateikdami į stalą. Skanaus!






Dalyvavau konkurse siuvinėtojų forume, ir laimėjau!